Zapewniamy bogate menu oraz profesjonalną aranżację bufetów. Zorganizujemy obsługę cateringową na lunch na terenie Wrocławia i okolic dostosowując się do wymagań każdego klienta.

Przerwa lunchowa I

Kanapki dekoracyjne (3 szt. / os.) z:

z pstrągiem wędzonym, sosem kaparowym i cytryną
węgierskim salami w towarzystwie czerwonej papryki
szynką z góralskiej beczki z cebulką perłową
z mozzarellą, pomidorkami cherry i świeżą bazylią
z paluszkami krabowymi, selerem naciowym i papryką

Bufet sałatkowy:
Sałatka wiosenna

(pomidor, ogórek świeży, rzodkiewka, szczypiorek, jajko, groszek, sałata, sos vinegrette)

Sałatka grecka

(ser feta, różnokolorowe papryki, oliwki czarne i zielone, dresing ziołowo-czosnkowy)

Sałatka bawarska

(ziemniaki pieczone, bekon wędzony, ogórek kwaszony, papryka konserwowa, dresing majonezowo-koperkowy)

Sałatka tropikalna

(wędzone piersi z indyka, słodka kukurydza, plastry ananasa w zalewie, dresing słodko-majonezowy)

Sałatka tuńczykowa

(tuńczyk atlantycki, kukurydza w słodkiej zalewie, ryż długoziarnisty, papryka drobno siekana, oliwa z oliwek)

Sałatka makaronowa

(makaron, kiełbaski cielęce opiekane, różnokolorowe papryki, sos vinegrette)

Bufet gorący:
Kurczak w sosie słodko – kwaśnym

(marynowane w ziołach kawałki kurczaka podawane w sosie słodko – kwaśnym)

Kurczak po starofrancusku

(kawałki soczystej polędwiczki kurczaka z warzywami doprawione kropelką białego wina wytrawnego)

Burgundzki gulasz z żołądków

(drobiowe żołądki duszone w sosie własnym zabielane creme fresh i świeżym tymiankiem)

Paseczki z indyka z oliwkami i bazylią

(ćwiartka indycza w sosie neapolitańskim z czarnymi oliwkami i bazylią)

Potrawka z indyka po hawajsku

(piersi indycze obsmażane w głębokim oleju palmowym z ananasem w mleczku kokosowym)

Ozorki cielęce z korniszonem

(delikatne ozorki cielęce duszone w zielonym sosie frankfurckim z ogórkiem konserwowy i dzikim koprem)

Cielęcina z zielonym groszkiem

(górka cielęca marynowana w białym winie chardonnay podawana z groszkiem cukrowym i świeżą pietruszką)

Cielęcina po królewsku

(kawałki szynki cielęcej z cukinią i bakłażanem w pomidorowej salsie)

Wieprzowina po angielsku

(szynka wieprzowa marynowana w ciemnym piwie zbożowym podawana w wykwintnym sosie miętowym)

Potrawka wieprzowa z curry

(wieprzowina w kremowym sosie curry ze świeżym imbirem)

Polędwiczki wieprzowe z grzybami

(polędwiczki wieprzowe duszone w śmietanie z grzybami leśnymi)

Bouef Strogonoff

(paseczki wołowiny duszone w sosie na bazie trzykolorowej papryki, pieczarek i cebuli)

Wołowina duszona

(paseczki wołowiny duszone w sosie na bazie trzykolorowej papryki doprawione kropelką sosu chilli do smaku)

Wołowina duszona z warzywami i grzybami mun

(mięso wołowe z warzywami duszone w wonnych grzybach mun i aromatycznym sosie sojowym z sezamem prażonym)

Trylogia pierogów
Desery:
Wybór wyśmienitych ciast polskich
Kompozycje owoców sezonowych
Napoje – bez limitu:
Kawa rozpuszczalna
Herbata
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier
Gratis: orzeszki, paluszki, cukiereczki

Napoje podajemy schłodzone i z lodem.

Powyższe menu ma charakter przykładowy. Specjalnie dla Państwa przygotujemy indywidualnie dobrane potrawy, które zarówno zadowolą dorosłych jak i najmłodszych uczestników. Prosimy o kontakt w celu poznania Państwa oczekiwań a na pewno je spełnimy.

Przerwa lunchowa II

Kanapki dekoracyjne (2 szt. / os.) z:

łososiem norweskim wędzonym i grecką limonką
węgierskim salami w towarzystwie czerwonej papryki
kurczakiem pieczonym, pomidorkiem koktajlowym i kiełkami lucerny
pastą jajeczną i szczypiorkiem
pastą tuńczykową, kaparami i świeżymi warzywami

Bufet sałatkowy:
Sałatka meksykańska

(trzy rodzaje fasoli, żółty ser, groszek, zielony, świeży ogórek, dresing czosnkowy)

Sałatka włoska

(jarzyny gotowane na parze, groszek zielony, dresing ostry)

Sałatka waldorf

(pieczona wołowina, marynowany por, bakalie, dresing ziołowo – winny)

Sałatka z rukoli i cykorii

(rukola, mix sałat kolorowych, cykoria, szczypiorek, sos vinaigrette)

Sałatka brokułowa

(brokuły, różnokolorowe papryki, ogórek świeży, dresing ziołowy)

Sałatka z avocado

(avocado, melon, ogórek świeży, dresing miodowy)

Bufet gorący:
Polędwiczki wieprzowe z grzybami

(polędwiczki wieprzowe duszone w śmietanie z grzybami leśnymi)

Trio pierogów
Desery:
Patera owoców filetowanych
Kompozycja ciast polskich
Napoje:
Kawa rozpuszczalna
Herbata
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowanaM
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier

Powyższe menu ma charakter przykładowy. Specjalnie dla Państwa przygotujemy indywidualnie dobrane potrawy, które zarówno zadowolą dorosłych jak i najmłodszych uczestników. Prosimy o kontakt w celu poznania Państwa oczekiwań a na pewno je spełnimy.