Posiadamy doświadczenie w obsłudze imprez, także na największą skalę. Aranżujemy wielkie spotkania, gale, inne spotkania organizowane w ramach programów, różnorakich akcji i celebrowania osiągniętych sukcesów. Każde wydarzenie organizujemy w taki sposób aby stało się niepowtarzalne. Podejmiemy się zrealizowania najbardziej wyszukanych wydarzeń na terenie Wrocławia i okolic.

Uroczyste przyjęcia-gale I

Przystawki zimne:

Szczupak faszerowany bakaliami

( szczupak faszerowany bakaliami pod delikatną galaretą korzenną serwowany w całości na lustrach )

Ryba po grecku

( kawałki pysznego panierowanego dorsza pod pierzynką z marchwi i ziół )

Schab po warszawsku

( schab pieczony faszerowany masą chrzanowo-śmietanową w pysznej galarecie )

Kompozycja rolad mięsnych

( kaczka z morelami, indyk z grzybkami, cielęcina z pistacjami )

Półmiski wędlin i mięs pieczonych

( szynka z góralskiej beczki, karkówka pieczona, boczek staropolski, pasztet z gęsi )

Jaja z łososiem

( jaja faszerowane musem z łososia w towarzystwie czerwonego kawioru i limonki )

Dodatki:

Pieczywo staropolskie
Bułeczki bankietowe pszenne i grahamki
Marynaty polskie: dynia, śliwki, pieczarki, ogórek kwaszony

Sosy: tatarski, chrzanowo-śmietanowy, musztarda, chrzan, ćwikła

Bufet sałatkowy:

Sałatka z tuńczyka

( sałata lodowa z kawałkami tuńczyka, świeżą czerwoną papryką, ogórkiem kwaszonym i ryżem długoziarnistym )

Sałatka z kurczaka

( sałata lodowa, kurczak wędzony, kawałki ananasa podawana w lekkim sosie na bazie owoców tropikalnych )

Sałatka polska dekorowana jajami przepiórczymi

( jaja przepiórcze, kawior czerwony, jarzyny gotowane, dresing jogurtowo – musztardowy )

Sałatka makaronowa z wołowiną

( rumsztyk, makaron , dymka, ogórek, pomidor, szałwia, oliwa z oliwek z sokiem z limonki )

Sałata zielona

( różnego rodzaju sałaty mieszane i podowane z sosem vinegrette )

Bufet gorący:

Gołąbki z łososiem

( kapusta faszerowana wykwintnym łososiem w sosie z białego wina )

Kaczka w pomarańczach

( piersi kaczki pieczone w pomarańczach w przepysznym syropie karmelowym )

Schab w sosie śliwkowym

( plastry pieczonego schabu w wybornym sosie śliwkowym z dodatkiem brandy )

Sarnina w grzybach leśnych

( sarnie sznycle duszone z grzybami leśnymi i jałowcem )

Pierożki
Puree ziemniaczane z koperkiem
Ryż dziki
Kompozycja wybornych warzyw

( gotowanych na parze w aksamitnym sosie ziołowo-śmietanowym )

Desery:

Ciasta Polskie
Deski serów pleśniowych i twardych

( bogaty wybór serów pleśniowych oraz twardych podanych na deskach z owocami suszonymi, orzechami i świeżymi winogronami )

Napoje – bez limitu:

Kawa rozpuszczalna
Herbata
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier

Uroczyste przyjęcia-gale II

Przystawki zimne:

Duet łososia z sumem pod delikatną galaretą

( soczyste kawałki wybornych ryb tworzące wyjątkową kompozycje smakową w lekkiej aksamitnej galarecie )

Roladki z sandacza z farszem chrzanowym

( sandacz mazurski z delikatnym chrzanem i owocami borówki leśnej pod delikatną galaretą )

Roladki drobiowe ze szpinakiem

( roladki z kurczaka nadziewane liśćmi świeżego szpinaku i kawałkami jajka gotowanego w pysznym muślinowym sosie )

Schab po warszawsku

( pieczone plastry schabu nadziewane delikatnym farszem na bazie chrzanu śmietanowego w galarecie )

Cielęcina ziołowo-chrzanowa w sosie

( plastry cielęciny marynowanej i duszonej podawane w sosie ziołowo – chrzanowym )

Półmiski wędlin wiejskich

( szynka bohuna, karkówka pieczona, boczek staropolski, pasztet z gęsi )

Smalec z dzika

Dodatki:

Pieczywo w szerokim asortymencie
Bułeczki bankietowe pszenne i grahamki
Marynaty polskie: dynia, śliwki, pieczarki, ogórek kwaszony
Sosy: tatarski, chrzanowo-śmietanowy, keczupowo – majonezowy

Bufet sałatkowy:

Sałatka z piklinga z warzywami

( pikling, parzona czerwona cebula, sałata lodowa, zielony groszek, dresing jogurtowy )

Sałatka tropikalna

( wędzone piersi z indyka, słodka kukurydza, plastry ananasa w zalewie, dresing słodko-majonezowy )

Sałatka wiosenna

( pomidor, ogórek świeży, rzodkiewka, szczypiorek, jajko, groszek, sałata, sos vinaigrette )

Sałata grecka

( sałata lodowa pokrojona w paseczki z dodatkiem sera feta, świeżych warzyw-papryka, pomidor, ogórek, oliwki – czarne, zielone w pysznym sosie ziołowo-czosnkowym )

Bufet gorący:

Gołąbki rybne

( podawane w kapuście włoskiej faszerowane dorszem z dodatkiem warzyw w sosie na bazie wina białego wytrawnego )

Indyk w pomidorach i oregano

( filety z indyka podane ze świeżo przygotowanym sosem z pomidorów doprawionym oregano )

Pieczony schab karkowy

( schab pieczony z grzybami leśnymi w sosie maślano-pieczeniowym )

Polędwiczki wieprzowe

( polędwiczki lekko wysmażone podawane w sosie z ziół z kropelką Brandy )

Golonka po bawarsku

( golonka wieprzowa opiekana podlewana piwem )

Kapusta po staropolsku

( kapusta kwaszona zasmażana z dodatkiem kminku i wina wytrawnego )

Karotka

( marchewka „baby” w delikatnym sosie maślanym )

Warzywa blanszowane
Kopytka domowe

( kopytka smażone na złocisty kolor )

Ziemniaki opiekane w ziołach

Desery:

Sałatka owocowa

( banan, pomarańcza, ananas, gruszka, jabłko podane w delikatnym słodkim syropie tropikalnym z bitą śmietaną )

Ciasta Polskie
Deski serów pleśniowych i twardych

( bogaty wybór serów pleśniowych oraz twardych podanych na deskach z owocami suszonymi, orzechami i świeżymi winogronami )

Napoje – bez limitu:

Kawa rozpuszczalna
Herbata
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier

Uroczyste przyjęcia-gale III

Przystawki zimne:

Sum faszerowany musem warzywno – rybnym na postumencie

( sum w całości nadziewany aksamitnym musem ze świeżych warzyw w towarzystwie łososia i dorsza )

Terina drobiowa z migdałami, bakaliami i wątróbkami drobiowymi

( wyśmienita terina z drobiu z prażonymi płatkami migdałów, orzechami, rodzynkami i delikatną wątróbką )

Hiszpańska szynka serano ze świeżym melonem

( kulka świeżego melona w koszyczku z cieniutkiego plastra serano na liściach rucoli podawana w towarzystwie francuskiego sera roquefort z bukietem grillowanych warzyw )

Duet polędwiczki wieprzowej z cielęciną

( roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana brokułami w duecie z cielęciną nadziewaną pistacjami )

Dodatki:

Pieczywo w szerokim asortymencie
Bułeczki bankietowe pszenne i grahamki
Marynaty polskie: dynia, śliwki, pieczarki, ogórek kwaszony
Sosy: tatarski, chrzanowo-śmietanowy, keczupowo – majonezowy

Bufet sałatkowy:

Sałatka ze szpinakiem

( liście młodego szpinaku, sałata radicchio, pieczarki, gotowana pierś kurczaka, oliwa z oliwek z kroplą soku z pomarańczy i odrobiną jogurtu naturalnego )

Sałatka Capri

( mięsiste pomidory, ser mozzarella, czarne oliwki, świeże liście dorodnej bazylii, sos balsamiczny )

Sałatka z kopru włoskiego z miętą

( bulwa kopru włoskiego, pomarańcza, ogórek sałatkowy, świeże listki mięty, jajo na twardo,dresing z oliwy z oliwek )

Sałatka makaronowa z wołowiną

( rumsztyk, makaron muszelki, dymka, ogórek, pomidor, szałwia, oliwa z oliwek z sokiem z limonki )

Bufet gorący:

Krem z grzybów białych z łazankami
Bogracz węgierski z kluseczkami francuskimi
Szaszłyki z krewetek z sosem maślano – imbirowym

( grillowane krewetki tygrysie w ostrym sosie ze świeżego imbiru i masła )

Kaczka z czarną porzeczką

( pierś kaczki marynowana w winie w sosie z czarną porzeczką i kroplą likieru Cassis )

Jagnięcina po prowansalsku

( marynowany w winie udziec jagnięcy w tapenade z czarnych oliwek, świeżym rozmarynem i tymiankiem )

Polędwica wołowa w pieprzu i szałwii

( płatki z polędwicy wołowej z czerwonym pieprzem w sosie szałwiowym )

Ziemniaki zapiekane
Ryż z zielonym groszkiem
Kluski kładzione z ziołami
Warzywa gotowane na parze z migdałami
Wybór surówek

Desery:

Owoce filetowane skrapiane likierem
Wyśmienite musy czekoladowe

Napoje – bez limitu:

Kawa rozpuszczalna
Herbata
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier

Uroczyste przyjęcia-gale IV

Bufet gorący:

Consomme z rawioli i warzywami julien
Config z kaczki z sosem z czerwonego pieprzu
Eskalopki z piersi indyka z sosem smardzowym
Warkocz z soli i łososia w sosie szafranowym
Filet z sandacz w sosie rakowym
Gnocchi ze szpinakiem
Pieczone ziemniaki z oliwą truflową
Różyczki brokuła i kalafiora z orzechami laskowymi
Kapusta pekińska z dodatkiem kimchi

Przystawki zimne:

Tatar ze świeżego łososia, marynowanych krewetek z kawiorem
Wybór mięs i chrupiących warzyw podany z sosami: curry, jogurtowo-czosnkowym, czerwonym pesto
Półmisek włoskich wędlin z melonem
Pomidorki cherry faszerowane: pastą krabową, pastą warzywną
Terrina z łososia i szpinaku z krewetkami koktajlowymi
Terrina z sandacza z ośmiorniczkami z sosem: aioli, pomidorowym z papryczką papadef
Sałatka a’la Cesar z pieczoną piersią kurczaka, grzankami i sosem czosnkowym
Sałatka z tofu i sosem sezamowym

Desery:

Panna cotta ze śliwką kalifornijską
Carpaccio z owoców skropione Quatro
Wybór ciast

Napoje:

Kawa rozpuszczalna
Herbata
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier

Uroczyste przyjęcia-gale V

Bufet gorący:

Gulaszowa z dziczyzny z kluseczkami
Polędwica wołowa „Czarnolas” z borowikami z sosem jałowcowym
Kotlety cielęce z sosem z gorgonzoli
Stek z łososia z sosem szczypiorkowym
Roladki z soli ze szpinakiem i krewetkami z sosem muślinowym
Mix fasolki szparagowej zapiekanej z panchettą
Ryż dziki z kolorową papryką
Warzywa zapiekane pod serowym beszamelem
Puree z marchewki i słodkiego ziemniaka

Przystawki zimne:

Carpaccio z combra jelenia marynowane w miodzie sosnowym i jarzębiaku podane na rukoli
Kaneloni z wędzonego łososia z paluszkami krabowymi i musem serowo ziołowym
Capreze z mozzarellą buffolo marynowaną w oliwie z wędzonego czosnku
Warzywa grillowane skropione kremem balsamicznym
Roladki z wędzonej piersi kurczaka z mango z Chaneyem z ananasa
Kolorowe sałaty ze smażoną wątróbką drobiową oraz vinegrettem malinowym
Mix szpinaku i Rukli z chrupiącym boczkiem, suszonymi pomidorami, filetami z cytrusów i serem feta

Desery:

Mus czekoladowy z amareną
Beza z czerwoną porzeczką
Wybór ciast

Napoje:

Kawa rozpuszczalna
Herbata
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier

Uroczyste przyjęcia-gale VI

Bufet gorący:

Chowder zupa rybna z owocami morza i rybami
Krem z suszonych grzybów z grzankami
Polędwica wołowa w sosie teriaki
Stek z rekina z culi paprykowym
Polędwiczki wieprzowe z miodem pitnym
Halibut z sosem z małży
Schab jagnięcy zapiekany z ciastem ziołowym z sosem tymiankowym
Warzywa grillowane
Risotto za szparagami
Penne razowe skropione pesto z rukoli
Ziemniaki truflowe
Brukselka zapiekana oscypkiem

Przystawki zimne:

Carpaccio z tuńczyka optoczone w przyprawie pięciu smaków podane na sałatce z mango i ogórka skropione sosem wasabi
Krewetki tygrysie marynowane w trawie cytrynowej
Suszi z plastrami wędzonego łososia
Plastry szynki parmeńskiej zawinięte z grissini
Koreczki z półgęskiem, serem rokfor i winogronem
Tartoletki z musem foia gras z konfiturą figową
Mini tortille z guakamole
Rukola z wędzoną piersią kaczki, kozim serem i sosem balsamiczno miodowym oraz orzeszkami pini
Szpinakowa z marynowaną gruszką w porto, z serami pleśniowymi
Mix sałat z wędzonym filetem z pstrąga, jajkiem przepiórczym, chrupiącymi warzywami i vinegrettem cytrynowym

Desery:

Beza pomarańczowa z daktylami
Mix musów owocowych podany z sosami: truskawkowym, czekoladowym i waniliowym
Wybór ciast

Napoje:

Kawa rozpuszczalna
Herbata
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier

Powyższe menu ma charakter przykładowy. Specjalnie dla Państwa przygotujemy indywidualnie dobrane potrawy, które zarówno zadowolą dorosłych jak i najmłodszych uczestników. Prosimy o kontakt w celu poznania Państwa oczekiwań a na pewno je spełnimy.