Posiadamy doświadczenie w obsłudze imprez, także na największą skalę. Aranżujemy wielkie spotkania, gale, inne spotkania organizowane w ramach programów, różnorakich akcji i celebrowania osiągniętych sukcesów. Każde wydarzenie organizujemy w taki sposób aby stało się niepowtarzalne. Podejmiemy się zrealizowania najbardziej wyszukanych wydarzeń na terenie Wrocławia i okolic.
Uroczyste przyjęcia-gale I
Przystawki zimne:
Szczupak faszerowany bakaliami
( szczupak faszerowany bakaliami pod delikatną galaretą korzenną serwowany w całości na lustrach )
Ryba po grecku
( kawałki pysznego panierowanego dorsza pod pierzynką z marchwi i ziół )
Schab po warszawsku
( schab pieczony faszerowany masą chrzanowo-śmietanową w pysznej galarecie )
Kompozycja rolad mięsnych
( kaczka z morelami, indyk z grzybkami, cielęcina z pistacjami )
Półmiski wędlin i mięs pieczonych
( szynka z góralskiej beczki, karkówka pieczona, boczek staropolski, pasztet z gęsi )
Jaja z łososiem
( jaja faszerowane musem z łososia w towarzystwie czerwonego kawioru i limonki )
Dodatki:
Pieczywo staropolskie
Bułeczki bankietowe pszenne i grahamki
Marynaty polskie: dynia, śliwki, pieczarki, ogórek kwaszony
Sosy: tatarski, chrzanowo-śmietanowy, musztarda, chrzan, ćwikła
Bufet sałatkowy:
Sałatka z tuńczyka
( sałata lodowa z kawałkami tuńczyka, świeżą czerwoną papryką, ogórkiem kwaszonym i ryżem długoziarnistym )
Sałatka z kurczaka
( sałata lodowa, kurczak wędzony, kawałki ananasa podawana w lekkim sosie na bazie owoców tropikalnych )
Sałatka polska dekorowana jajami przepiórczymi
( jaja przepiórcze, kawior czerwony, jarzyny gotowane, dresing jogurtowo – musztardowy )
Sałatka makaronowa z wołowiną
( rumsztyk, makaron , dymka, ogórek, pomidor, szałwia, oliwa z oliwek z sokiem z limonki )
Sałata zielona
( różnego rodzaju sałaty mieszane i podowane z sosem vinegrette )
Bufet gorący:
Gołąbki z łososiem
( kapusta faszerowana wykwintnym łososiem w sosie z białego wina )
Kaczka w pomarańczach
( piersi kaczki pieczone w pomarańczach w przepysznym syropie karmelowym )
Schab w sosie śliwkowym
( plastry pieczonego schabu w wybornym sosie śliwkowym z dodatkiem brandy )
Sarnina w grzybach leśnych
( sarnie sznycle duszone z grzybami leśnymi i jałowcem )
Pierożki
Puree ziemniaczane z koperkiem
Ryż dziki
Kompozycja wybornych warzyw
( gotowanych na parze w aksamitnym sosie ziołowo-śmietanowym )
Desery:
Ciasta Polskie
Deski serów pleśniowych i twardych
( bogaty wybór serów pleśniowych oraz twardych podanych na deskach z owocami suszonymi, orzechami i świeżymi winogronami )
Napoje – bez limitu:
Kawa rozpuszczalna
Herbata
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier
Uroczyste przyjęcia-gale II
Przystawki zimne:
Duet łososia z sumem pod delikatną galaretą
( soczyste kawałki wybornych ryb tworzące wyjątkową kompozycje smakową w lekkiej aksamitnej galarecie )
Roladki z sandacza z farszem chrzanowym
( sandacz mazurski z delikatnym chrzanem i owocami borówki leśnej pod delikatną galaretą )
Roladki drobiowe ze szpinakiem
( roladki z kurczaka nadziewane liśćmi świeżego szpinaku i kawałkami jajka gotowanego w pysznym muślinowym sosie )
Schab po warszawsku
( pieczone plastry schabu nadziewane delikatnym farszem na bazie chrzanu śmietanowego w galarecie )
Cielęcina ziołowo-chrzanowa w sosie
( plastry cielęciny marynowanej i duszonej podawane w sosie ziołowo – chrzanowym )
Półmiski wędlin wiejskich
( szynka bohuna, karkówka pieczona, boczek staropolski, pasztet z gęsi )
Smalec z dzika
Dodatki:
Pieczywo w szerokim asortymencie
Bułeczki bankietowe pszenne i grahamki
Marynaty polskie: dynia, śliwki, pieczarki, ogórek kwaszony
Sosy: tatarski, chrzanowo-śmietanowy, keczupowo – majonezowy
Bufet sałatkowy:
Sałatka z piklinga z warzywami
( pikling, parzona czerwona cebula, sałata lodowa, zielony groszek, dresing jogurtowy )
Sałatka tropikalna
( wędzone piersi z indyka, słodka kukurydza, plastry ananasa w zalewie, dresing słodko-majonezowy )
Sałatka wiosenna
( pomidor, ogórek świeży, rzodkiewka, szczypiorek, jajko, groszek, sałata, sos vinaigrette )
Sałata grecka
( sałata lodowa pokrojona w paseczki z dodatkiem sera feta, świeżych warzyw-papryka, pomidor, ogórek, oliwki – czarne, zielone w pysznym sosie ziołowo-czosnkowym )
Bufet gorący:
Gołąbki rybne
( podawane w kapuście włoskiej faszerowane dorszem z dodatkiem warzyw w sosie na bazie wina białego wytrawnego )
Indyk w pomidorach i oregano
( filety z indyka podane ze świeżo przygotowanym sosem z pomidorów doprawionym oregano )
Pieczony schab karkowy
( schab pieczony z grzybami leśnymi w sosie maślano-pieczeniowym )
Polędwiczki wieprzowe
( polędwiczki lekko wysmażone podawane w sosie z ziół z kropelką Brandy )
Golonka po bawarsku
( golonka wieprzowa opiekana podlewana piwem )
Kapusta po staropolsku
( kapusta kwaszona zasmażana z dodatkiem kminku i wina wytrawnego )
Karotka
( marchewka „baby” w delikatnym sosie maślanym )
Warzywa blanszowane
Kopytka domowe
( kopytka smażone na złocisty kolor )
Ziemniaki opiekane w ziołach
Desery:
Sałatka owocowa
( banan, pomarańcza, ananas, gruszka, jabłko podane w delikatnym słodkim syropie tropikalnym z bitą śmietaną )
Ciasta Polskie
Deski serów pleśniowych i twardych
( bogaty wybór serów pleśniowych oraz twardych podanych na deskach z owocami suszonymi, orzechami i świeżymi winogronami )
Napoje – bez limitu:
Kawa rozpuszczalna
Herbata
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier
Uroczyste przyjęcia-gale III
Przystawki zimne:
Sum faszerowany musem warzywno – rybnym na postumencie
( sum w całości nadziewany aksamitnym musem ze świeżych warzyw w towarzystwie łososia i dorsza )
Terina drobiowa z migdałami, bakaliami i wątróbkami drobiowymi
( wyśmienita terina z drobiu z prażonymi płatkami migdałów, orzechami, rodzynkami i delikatną wątróbką )
Hiszpańska szynka serano ze świeżym melonem
( kulka świeżego melona w koszyczku z cieniutkiego plastra serano na liściach rucoli podawana w towarzystwie francuskiego sera roquefort z bukietem grillowanych warzyw )
Duet polędwiczki wieprzowej z cielęciną
( roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana brokułami w duecie z cielęciną nadziewaną pistacjami )
Dodatki:
Pieczywo w szerokim asortymencie
Bułeczki bankietowe pszenne i grahamki
Marynaty polskie: dynia, śliwki, pieczarki, ogórek kwaszony
Sosy: tatarski, chrzanowo-śmietanowy, keczupowo – majonezowy
Bufet sałatkowy:
Sałatka ze szpinakiem
( liście młodego szpinaku, sałata radicchio, pieczarki, gotowana pierś kurczaka, oliwa z oliwek z kroplą soku z pomarańczy i odrobiną jogurtu naturalnego )
Sałatka Capri
( mięsiste pomidory, ser mozzarella, czarne oliwki, świeże liście dorodnej bazylii, sos balsamiczny )
Sałatka z kopru włoskiego z miętą
( bulwa kopru włoskiego, pomarańcza, ogórek sałatkowy, świeże listki mięty, jajo na twardo,dresing z oliwy z oliwek )
Sałatka makaronowa z wołowiną
( rumsztyk, makaron muszelki, dymka, ogórek, pomidor, szałwia, oliwa z oliwek z sokiem z limonki )
Bufet gorący:
Krem z grzybów białych z łazankami
Bogracz węgierski z kluseczkami francuskimi
Szaszłyki z krewetek z sosem maślano – imbirowym
( grillowane krewetki tygrysie w ostrym sosie ze świeżego imbiru i masła )
Kaczka z czarną porzeczką
( pierś kaczki marynowana w winie w sosie z czarną porzeczką i kroplą likieru Cassis )
Jagnięcina po prowansalsku
( marynowany w winie udziec jagnięcy w tapenade z czarnych oliwek, świeżym rozmarynem i tymiankiem )
Polędwica wołowa w pieprzu i szałwii
( płatki z polędwicy wołowej z czerwonym pieprzem w sosie szałwiowym )
Ziemniaki zapiekane
Ryż z zielonym groszkiem
Kluski kładzione z ziołami
Warzywa gotowane na parze z migdałami
Wybór surówek
Desery:
Owoce filetowane skrapiane likierem
Wyśmienite musy czekoladowe
Napoje – bez limitu:
Kawa rozpuszczalna
Herbata
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier
Uroczyste przyjęcia-gale IV
Bufet gorący:
Consomme z rawioli i warzywami julien
Config z kaczki z sosem z czerwonego pieprzu
Eskalopki z piersi indyka z sosem smardzowym
Warkocz z soli i łososia w sosie szafranowym
Filet z sandacz w sosie rakowym
Gnocchi ze szpinakiem
Pieczone ziemniaki z oliwą truflową
Różyczki brokuła i kalafiora z orzechami laskowymi
Kapusta pekińska z dodatkiem kimchi
Przystawki zimne:
Tatar ze świeżego łososia, marynowanych krewetek z kawiorem
Wybór mięs i chrupiących warzyw podany z sosami: curry, jogurtowo-czosnkowym, czerwonym pesto
Półmisek włoskich wędlin z melonem
Pomidorki cherry faszerowane: pastą krabową, pastą warzywną
Terrina z łososia i szpinaku z krewetkami koktajlowymi
Terrina z sandacza z ośmiorniczkami z sosem: aioli, pomidorowym z papryczką papadef
Sałatka a’la Cesar z pieczoną piersią kurczaka, grzankami i sosem czosnkowym
Sałatka z tofu i sosem sezamowym
Desery:
Panna cotta ze śliwką kalifornijską
Carpaccio z owoców skropione Quatro
Wybór ciast
Napoje:
Kawa rozpuszczalna
Herbata
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier
Uroczyste przyjęcia-gale V
Bufet gorący:
Gulaszowa z dziczyzny z kluseczkami
Polędwica wołowa „Czarnolas” z borowikami z sosem jałowcowym
Kotlety cielęce z sosem z gorgonzoli
Stek z łososia z sosem szczypiorkowym
Roladki z soli ze szpinakiem i krewetkami z sosem muślinowym
Mix fasolki szparagowej zapiekanej z panchettą
Ryż dziki z kolorową papryką
Warzywa zapiekane pod serowym beszamelem
Puree z marchewki i słodkiego ziemniaka
Przystawki zimne:
Carpaccio z combra jelenia marynowane w miodzie sosnowym i jarzębiaku podane na rukoli
Kaneloni z wędzonego łososia z paluszkami krabowymi i musem serowo ziołowym
Capreze z mozzarellą buffolo marynowaną w oliwie z wędzonego czosnku
Warzywa grillowane skropione kremem balsamicznym
Roladki z wędzonej piersi kurczaka z mango z Chaneyem z ananasa
Kolorowe sałaty ze smażoną wątróbką drobiową oraz vinegrettem malinowym
Mix szpinaku i Rukli z chrupiącym boczkiem, suszonymi pomidorami, filetami z cytrusów i serem feta
Desery:
Mus czekoladowy z amareną
Beza z czerwoną porzeczką
Wybór ciast
Napoje:
Kawa rozpuszczalna
Herbata
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier
Uroczyste przyjęcia-gale VI
Bufet gorący:
Chowder zupa rybna z owocami morza i rybami
Krem z suszonych grzybów z grzankami
Polędwica wołowa w sosie teriaki
Stek z rekina z culi paprykowym
Polędwiczki wieprzowe z miodem pitnym
Halibut z sosem z małży
Schab jagnięcy zapiekany z ciastem ziołowym z sosem tymiankowym
Warzywa grillowane
Risotto za szparagami
Penne razowe skropione pesto z rukoli
Ziemniaki truflowe
Brukselka zapiekana oscypkiem
Przystawki zimne:
Carpaccio z tuńczyka optoczone w przyprawie pięciu smaków podane na sałatce z mango i ogórka skropione sosem wasabi
Krewetki tygrysie marynowane w trawie cytrynowej
Suszi z plastrami wędzonego łososia
Plastry szynki parmeńskiej zawinięte z grissini
Koreczki z półgęskiem, serem rokfor i winogronem
Tartoletki z musem foia gras z konfiturą figową
Mini tortille z guakamole
Rukola z wędzoną piersią kaczki, kozim serem i sosem balsamiczno miodowym oraz orzeszkami pini
Szpinakowa z marynowaną gruszką w porto, z serami pleśniowymi
Mix sałat z wędzonym filetem z pstrąga, jajkiem przepiórczym, chrupiącymi warzywami i vinegrettem cytrynowym
Desery:
Beza pomarańczowa z daktylami
Mix musów owocowych podany z sosami: truskawkowym, czekoladowym i waniliowym
Wybór ciast
Napoje:
Kawa rozpuszczalna
Herbata
Soki owocowe w pełnym asortymencie
Woda mineralna gazowana
Woda mineralna niegazowana
Dodatki: mleczko, cytryna, cukier
Powyższe menu ma charakter przykładowy. Specjalnie dla Państwa przygotujemy indywidualnie dobrane potrawy, które zarówno zadowolą dorosłych jak i najmłodszych uczestników. Prosimy o kontakt w celu poznania Państwa oczekiwań a na pewno je spełnimy.