Menu I
Zupa:
Rosół wiejski z makaronem
Dania obiadowe: po 2,5 porcji na osobę
Roladki schabowe Giewont z cebulką i oscypkiem
Sznycle drobiowe po prowansalskie
Pieczeń wieprzowa z sosem grzybowym
Kotlet wieprzowy panierowany
Dodatki
ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem
kluseczki ziemniaczane z boczkiem
Surówki z:
kapusta czerwona z cebulką i jabłkiem
kapusta biała zasmażana z kminkiem i skwarkami
buraczków zasmażane z cebulką i tymiankiem
rzodkiew biała z jabłkiem i śmietaną
Przekąski Zimne. Podawane w bufecie na płytach granitowych i lodzie
Półmisek mięs pieczonych w korzennej marynacie i wędliny domowe
Galantyna z drobiu w galarecie z warzywami
Pieczeń Rzymska
Pomidorki koktajlowe z sosem frankfurdzkim
Zimne nóżki po warszawsku
Schab pieczony na szaro w ziołach
Rolada z gęsi z grzybami w galarecie
Kurczak po polsku
Sałatka śledziowa w oleju z suszoną żurawiną
Sałatka jajeczno-porowa (jajka, ogórek kiszony, czosnek, śmietana, majonez, por, groszek)
Sałatka kartoflana (ziemniaki, cebula, ogórek kiszony, sos koperkowy, boczek wędzony)
Sałatka Grecka – (kapusta pekińska, cebula, ogórek świeży, papryka, pomidor, ser feta, oliwki, sos vinagrette)
Garnirowane jajka w szynce na sałatce jarzynowej
Jajka faszerowane z kremem pieczarkowym
Śledź w śmietanie
Pieczywo
Dania Gorące:
Forszmak Lubelski – danie jednogarnkowe (wieprzowina, kiełbasa, boczek, przecier pomidorowy, ogórki kiszone i śmietana)
Rolada z karczku z kluseczkami szarymi i fasolką szparagową
Barszcz czerwony czysty z mięsnymi pasztecikami
Napoje Zimne. Bez ograniczeń.
Soki owocowe: jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy
Napoje gazowane: pepsi cola, mirinda, 7-up
Woda mineralna: gazowana i niegazowana
Tort weselny z bita śmietaną i owocami – 150g/osobę
Ciasto weselne – 200g/osobę
Owoce sezonowe – 100g/osobę
Napoje Gorące. Bez ograniczeń.
Kawa z mleczkiem i herbata z cytryną
Bufet Wiejski Zimny. 250g/osobę.
Smalec
Masło ziołowo – czosnkowe
Ogórki kiszone
Gzika
Pieczona szynka marynowana w miodzie i goździkach
Kiełbasy z domowej spiżarni
Wędzonki wg babcinej marynaty
Salcesony
Babka kresowa z gęstą śmietaną
Chleby wiejskie
Kapuśniaczki z kapustą i pieczarkami
Kiełbasa pieczona w kamionce
Pasztet pieczony w kamionce
Pikle
Grzyby marynowane
Warzywa grillowane
Śledzie kaszubskie z ziołami i warzywami
Nalewka – Zerwikaptur – Gratis od firmy ok. 1 litra
Menu II
Zupa
Rosół wiejski z makaronem domowym
Dania obiadowe: po 2,5 porcji na osobę
Pieczeń wieprzowa podawana w sosie grzybowym
Udko z kurczaka pieczone macerowane w ziołach i czosnku
Kotleciki złociste z drobiu sera żółtego i pieczarek
Kotlet schabowy po szwajcarsku z serem żółtym i szynką
Dodatki
ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem
kluseczki śląskie
Surówki z:
kapusty czerwonej z cebulką i jabłkiem
kapusty białej z koperkiem i oliwą
mizeria ze śmietaną i koperkiem
marchwi z jabłkiem, ananasem i sokiem pomarańczowym
Przekąski Zimne podawane w bufecie na płytach granitowych i lodzie
Mięsa pieczone serwowane w ogrodowej kompozycji ziołowej
Półmisek wędlin suchych
Karczek macerowany w ziołach
Pasztet wieprzowy z borówką
Szynka z dipem chrzanowym – jajecznym
Dekorowana galantyna z drobiu podawana z owocami
Roladki z mięs mieszanych wytwornie dekorowane
Terina drobiowe z sosem chrzanowym – jabłkowym
Tradycyjna pieczeń bawarska z rodzynkami i kminkiem
Sałatka makaronowa – (makaron,cebula,ogórek kiszony, papryka, groszek, majonez, pietruszka, jajko, fasola czerwona)
Sałatka Grecka – (kapusta pekińska, cebula, ogórek świeży, papryka, pomidor, ser feta, oliwki, sos vinagrette)
Sałatka Gyros – (kapusta pekińska, kurczak grillowany, czosnek, ogórek świeży, pomidor, sos koktajlowy, cebula smażona)
Sałatka z warzyw mieszanych – (ananas, ser żółty, jajko, sos koperkowy)
Śledź w oleju
Sałatka Finezja (seler marynowany, szynka konserwowa, kukurydza, ananas,majonez, musztarda francuska, jabłko, sól, pieprz)
Sos piracki
Sos tatarski
Sos czosnkowy
Dania Gorące:
Bogracz – zupa gulaszowa na mięsie wieprzowym
Rolada z kurczaka z pieczarkami papryką trzy kolorową i ziemniakami pieczonymi
Barszcz czerwony czysty z pierogami podsmażanymi
Napoje Zimne. Bez ograniczeń.
Soki owocowe: jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy
Napoje gazowane: pepsi cola, mirinda, 7-up
Woda mineralna: gazowana i niegazowana
Tort weselny z bita śmietaną i owocami – 150g/ osobę
Ciasto weselne – 200g/osobę
Owoce sezonowe – 100g /osobę
Napoje Gorące. Bez ograniczeń.
Kawa z mleczkiem i herbata z cytryną
Poprawiny
Zupa podawana jest w wazach
Drugie danie w podgrzewaczach
Kawa i herbata na bufecie
Zakąski zimne podawane są w bufecie na płytach granitowych i lodzie
Dania serwowane:
Zupa: Proszę wybrać jedną propozycję
Żurek z jajkiem na wędzonce
Kwaśnica na wieprzowinie
Ogórkowa na mięsie drobiowym
Obiad: Proszę wybrać trzy propozycję (1,5 porcji / osobę)
Pieczeń wieprzowa z sosem myśliwskim
Rolada drobiowa nadziewana pieczarkami i papryką
Kotleciki drobiowe po francusku z groszkiem, szynką i ananasem
Pleskavica – stek wieprzowy mielony nadziewany serem feta podawany z ajvarem
Kotlet wieprzowy z serem i papryką – panierowany
Zrazy wieprzowe mielone z warzywami i sosem pieczeniowym
Filet drobiowy z serem i pieczarkami – panierowany
Kotleciki mielone drobiowe z pieczarkami
Kotlet schabowy chłopski z białym serem i smażoną cebulą
Dodatki. Proszę wybrać dwa dodatki.
ziemniaki gotowane z masełkiem i koperkiem
kluseczki śląskie
kopytka
kluseczki kładzione
ziemniaki pieczone
ryż kolorowy
Dodatki do przekąsek zimnych
pieczywo
musztarda, chrzan, ketchup
Surówki: trzy rodzaje
Zakąski na zimno:
Dania z Pańskiego stołu – z dnia poprzedniego
Dania gorące. Proszę wybrać jedno danie.
Gulasz Cygański podawany z kluseczkami kładzionymi
Udka kurczaka pieczone podawane z pieczarkami
Placek po węgiersku
Bigos myśliwski
Szaszłyk drobiowy podawany z ryżem
Rolada z kurczaka z warzywami i pieczarkami
Napoje Zimne: 1,0l / osobę
Soki owocowe: jabłkowy, pomarańczowy, grapefruitowy
Napoje gazowane: pepsi cola, miranda, 7-up
Woda mineralna: gazowana i niegazowana
Napoje Gorące: bez ograniczeń
Kawa z mleczkiem i herbata z cytryną – bez ograniczeń
Menu III
Przystawki Zimne:
Vitello tonnato – cielęcina podawana z sosem sardelowym i paluszkami grassini
Przystawki Gorące:
Przepiórka nadziewana bakaliami podawana na grzance z sosem malinowym
Zupa:
Zupa krem borowikowy z grzankami ziołowymi
Dania obiadowe: po 3 porcje na osobę
Medaliony z polędwicy wieprzowej a”la Pani Walewska
Eskalopki z indyka w panierce migdałowej z sosem mikado
Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych
Udko z kurczaka faszerowane śliwką i pieczarką
Cielęcina pieczona w estragonie i miodzie gryczanym
Rolada z perliczki marynowana w occie balsamicznym
Pierś kaczki pieczona podawana z sosem z płatków dzikiej róży
Medaliony z jelenia po wielkopolsku podawane z sosem wiśniowo – rodzynkowym
Dodatki
ziemniaki pieczone
ziemniaki zapiekane – gratini
kluseczki szare
kluseczki z boczkiem
kasza gryczana na sypko
Surówki z:
marchwi z jabłkiem i śmietaną
por z jabłkiem i majonezem
selera z bakaliami i śmietany
ćwikła
kapusty białej z majonezem i koperkiem
pekińskiej z majonezem i kukurydzą
Warzywa:
fasolka szparagowa z bułeczka tartą i masełkiem
bukiet warzyw gotowanych z masełkiem
Deser
Jabłko pieczone podawane z sosem aroniowym
Przekąski Zimne. Podawane w bufecie.
Udziec jelenia pieczony w całości podawany z sosem choron
Awokado podawane z koktailem z krewetek i sardynkami wędzonymi
Terina z biodrówki nadziewana polędwiczkami z indyka i liściach szpinaku
Pasztet w cieście drożdżowym
Karczek nadziewany filetem z kurczaka owiniętym w liście szpinaku
Roladki z indyka nadziewana grzybami mieszanymi i groszkiem zielonym
Polędwiczki wieprzowa owijane w boczku grilowane – garnirowane
Rostbef, Rossa na paterach lustrzanych
Cukinia nadziewana dipem paprykowym
Ogórki nadziewane serem rokfort
Medaliony wp – woł wytwornie dekorowane
Kolorowe tymbaliki z szynki i warzyw na postumentach z jarzyn
Magnolia z łososia z royalem na brokułach
Terina z warzyw mieszanych
Parfait z drobiu z zielonym pieprzem
Paszte z wątróbek w dekoracji kwiatowej
Roladki z szynki z dipem chrzanowym
Dekorowane roladki z drobiu
Pieczeń z bażanta z grzybami i bakaliami
Dekorowana galantyna z drobiu podawana z morelami
Dekorowane roladki z mięs mieszanych na postumentach z warzyw
Masła smakowe podawane na lustrach
Pasztet z dzika z kawałkami mięsa
Schab nadziewany śliwkami i morelami
Mięsa pieczone z kremem dijon
Łosoś, szczupak, sandacz, jesiotr, nadziewany podawany w całości
Wędliny szlacheckie podawane z piklami
Sery podawane na paterach w towarzystwie winogron i orzechów
Karczek macerowany w ziołach podawany z borówką
Oryginalna salami na melonie miodowym
Sałatka meksykańska – (ketchup, cebula, ogórek kiszony, papryka, pieczarka, fasola czerwona, fasola biała, kukurydza)
Sałatka Hawajska z kurczakiem wędzonym i ananasem
Sałatka kanadyjska (jabłko, kukurydza, majonez, ogórek, papryka, jajko)
Łosoś wędzony, pstrąg, węgorz w towarzystwie cytryny i limonki
Śledziki w różnych smakach
Rolmopsy z korniszonami
Brzoskwinie po królewsku z kurczakiem i bakaliami
Gruszka po Prowansalsku z farszem sera Gorgonzola i jajek przepiórczych
Pieczywo bankietowe
Dania Gorące:
Zupa meksykańska z wołowiną i czerwoną fasolą
Prosiak pieczony nadziewany kasza i grzybami podawany z ziemniakami pieczonymi i sosem borówkowym
Rolada z kurczaka w sosie miodowo – ananasowym podawana z ryżem
Rolady wołowe, wieprzowe z warzywami, cielęce z pieczarkami podawane z kluseczkami francuskimi
Zupa curry z krewetkami koktajlowymi
Napoje Zimne. Bez ograniczeń.
Soki owocowe: jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy
Napoje gazowane: pepsi cola, mirinda, 7-up
Woda mineralna: gazowana i nie gazowaną
Owoce sezonowe
Tort z bita śmietaną i owocami
Ciasto (Jabłecznik, sernik, makowiec, orzechowiec itp.)
Wódka biała b/o (Krupnik, krakus, soplica, gorzka żoładkowa, wyborowa)
Wino białe i czerwone b/o
Napoje Gorące. Bez ograniczeń.
Kawa z mleczkiem i herbata z cytryną – bez ograniczeń
Powyższe menu ma charakter przykładowy. Specjalnie dla Państwa przygotujemy indywidualnie dobrane potrawy, które zarówno zadowolą dorosłych jak i najmłodszych uczestników. Prosimy o kontakt w celu poznania Państwa oczekiwań a na pewno je spełnimy.